16 sep

I dag har jag inte kännt av någon huvudvärk, det är kanon. Däremot är jag så himla trött så det är inte klokt, känns som jag skulle sitta och somna.

Jag och stora sonen var ute och cyklade förut, vi var till det nya dagiset, där de har en massa roliga nya saker att leka med ute, hantyckte det vara jättekul.
Jag  tuppade nästan till på soffan när jag låg förut, usch.   Jag som tyckte jag sov bra inatt 23-7.30 bah.

15 september

I går hade jag huvudvärk och var helt yr, mådde illa.
Jag försökte ta det så lugnt jag kunde med sönerna hemma. Låg på soffan och försökte sova ett tag, men det gick inget vidare.

På em försökte jag sova när minstingensov(de andra var inte hemma) men jag hade för ont i huvudet så jag somnade inte, men det var skönt att ligga ner.   Jag får mer ont när jag böjer mig ner, det dunkar i hela huvudet.

I går tog jag en sömntablett för att verkligen få sova, jag somnade 23 men vaknade ca 1 och hade hemsk huvudvärk så jag tog en ipren. Ett tag tänkte jag ringa hem sambon från jobbet, men vad skulle han göra.

Idag har jag samma sak, jag ser suddigt och huvudet värker. Usch .
Jag ska inte göra ett dugg idag, bara vara hemma och vila mig.  Vilat mig det är vad jag har gjort, så skönt.

Sambon och dottern åkte iväg på em, vi andra har lekt och umgåtts. jag la mig på sängen i barnens rum och tittade när de lekte, jag passade på att filma och fota dem, det blir inte av så ofta.  Hmm undrar varför.
Nu väntar sängen på mig, det ska bli skönt att krypa ner under täcket.

13 september

Det gick bra på ortopeden idag, läkaren pratade med mig och ställde frågor, frågade om jag vill ha op, ja tack sa jag så nu står jag i kö.
De kollade mitt blodtryck som var 140/110 ooops oj då.
Det är för högt, han vill jag ska kolla blodtrycket igen hos distriktan så det inte är så högt då bör jag göra något åt det sa han. Jag somnade halv 3 i natt och har sovit uselt, jag hoppas det var därför det var högt.

Ett par månader är väntetiden sa han, det är många som står i kö.
Jag fick lite info med mig hem, jag hoppas jag blir sjukskriven ett par veckor minst, så sambon får ta hand om det jag inte klarar av med hem och barnen.  Nu är det bara att börja vänta på min tur.

Dottern tog skolkort idag, hon var så fin när hon knallade iväg i morse.  Åh vad hon börjar vara stor.

12 sep

Jag och stora sonen var på stan idag, vi köpte fina örhängen till dottern som tagit hål i öronen.
Sedan fick han hänga med till vv på vägning, det blev + 0.6 kg för mig.
Suck jag som har varit ute och gått minst 1 timme i skogen 3 dagar i streck och ätit bara bra, inget godis eller så.

Men jag ger inte upp.   Jag har  bekymmer för min mamma som har problem och är sjuk, tänker så mycket på henne då jag bor för långt bort för att finnas där för henne, synd.    Jag kämpar varje vaken minut med att motstå att gå till affären och köpa choklad.

I morgon ska jag till ortopeden på ett första besök, ska sedan op för karpaltunnelsyndrom i vänsterhanden.(är dessutom vänsterhänt) Jag är nervös nu.

Dottern blev så glad när hon fick 2 par örhängen och så fick hon sin första klocka.

8 september

Jag har grubblat och grubblat på många olika saker och jag hade svårt att sova inatt, jag somnade halv 2 tror jag.
Jag tar tåget till min mamma idag, hon är hos min mormor.
Jag blir borta hela helgen. Tråkigt nog måste jag lämna barnen hemma hos sambon.


11 sep       Mamma var hemskt jobbig, hon frågade om ALLT, tycker hon göra allt fel, säger hon äter för fort eller för sakta.
Jag kom hem igår, känner mig helt slut.





5 sep

Jag har ont i halsen och känner mig nere.
Jag har haft en jobbig dag, med 3 barn och sambon jobbar kväll. Bah. jag är helt slut, dessutom har jag ont i halsen och känner mig ruggig.    Pluttisen är hostig han har säkert smittat mig.

Det går åt pipan med ätandet, jag har inte alls den koll jag vill på vad jag äter, men jag tror jag äter bra med mat.
Jag hinner inte med att komma ut och gå, idag har jag cyklat 2 gånger det är allt.
Har tänkt simma denna vecka, men nu har jag ont i halsen så jag vet inte hur det blir med det.

Känner mig nere och ensam, nu dricker jag te och ser midsomer, har dock svårt att koncentrera mig på det, suck.
Ville bara klaga av mig lite, lite halsont är bara en bagatell i världen.

Jag har noll energi idag, har bråkat och skällt lite på barnen, men sen pratade vi och jag sa jag var ledsen för jag var ilsken, sa jag var sjuk och trött. Stackars barn, som har en dum mamma.
Imorgon fm ska jag ligga i sängen och läsa min tidningar jag aldrig hinner läsa. Passar på när sambon är hemma.

1 september

När jag pratade med mamma igår kväll visste hon knappt om hon hade ätit eller om hon skulle äta, hon kunde inte bre en smörgås själv hon har inte bra koll på sin medicin för högt blodtryck och insulin mot diabetesen.
När jag ringde henne så hörde jag hur hennes sambo kommenterade allt hon sa, han säger att ingen vill veta av henne för hon är galen.

I morse ringde jag henne och då var hon helt förvirrad, så jag sa till henne ta en lugnande och så pratade jag med henne så jag hörde att hon lugnade sig.
Jag har ringt min mamma och pratat många gånger, hon är så pass dålig så hon inte alls kommer sig för något alls, och då menar jag INGET alls.
Hon gör det som de säger åt henne, annars sitter hon bara och är nervös. Det dåliga är att min halvsyster och mammas sambo inte alls förstår hur dåligt hon mår och hon får inget stöd av dem, ja inte det hon behöver.
Jag har flera gånger tänkt ta tåget ner själv och se till att hon kommer därifrån, hem till sin mamma, min mormor.

Nu på em ska min syster åka och hämta mamma och körde henne till sin mamma, nu hoppas vi att hon ska/får vara där många dagar så hon får lugn och ro, att hon slipper dem hon bor med.
Jag har inget till övers för min halvsyster och mammas sambo, jag vill inte ens träffa dem, för jag är så arg på dem.

Sambon och stora sonen åkte till Åbo i morse med båten. De ska hälsa på farmor och farfar i deras sommarhus i Finland. De kommer hem på måndag morgon.
Det känns konstigt att bara ha två barn hemma.

Vi har haft en bra dag, dottern fick välja mat då blev det tacos. Hon fick även välja sitt lördagsgodis och vi har kunnat prata en massa.

Jag ringde min mormor förut och min mamma är kvar där sedan i går, hon har dock pratat med " de där hemma". Jag har inte alls mycket till övers för min halvsyster och mammas sambo, fy.

Nu ska vi spela spel och minstingen får titta på.

31 augusti torsdag

Usch jag var hemskt trött i morse höll på att aldrig komma ur sängen. Jag drömde mardrömmar om min halvsyster att jag pratade i telefon med henne, hon var helt knäpp i huvudet osv.

Jag var hemskt bekymrad över min mamma då hon fick en svår depression för ca 2 år sedan. Jag åkte till henne och så tog jag med henne hem. Hon var hos oss ett par dagar.
Min halvsyster är inte som hon ska där uppe, tyvärr. Hon är begåvningshandikappad och har gått på särskola, hon har slutat nu, bor henne är 20 år och fjättrad vid mamma jämt.

Min mamma har fått en svår depression igen, det gick jättefort. Jag träffade henne senast på en kräftskiva för ca 3 veckor sedan, då märkte jag inte något, men sedan gick det utför.
Hon är sjukskriven och mår dåligt. Grejen är att hon har inget stöd av sin sambo eller min halvsyster(mammas sambo är hennes pappa) De låter henne inte vara utan åker hit och dit, min syster har sin kompis barn (på bara 9 månader) hos sig, han tom sover där ofta.

Jag mår så dåligt av det här och tom funderar starkt på att ta tåget dit i morgon för att se hur mamma har det.

Vad kan jag göra för henne?
Jag vet inte hur mycket jag själv orkar med, men det är ju min mamma.




29 augusti tisdag

Jag är väl inte så värst nöjd med mig, är besviken på hur jag fortsätter äta choklad fast jag vill gå ner i vikt. Jag begriper inte mig på mig själv.
På torsdag ska jag till vv och få domen, till dess ska jag verkligen försöka motstå allt godis, dvs ge tusan i att köpa godis och komma iväg ut och gå. Jag har inte varit till vv sedan före midsommar, eftersom jag har haft så mycket med flytt osv.

Jag är så trött idag, jag blev aldrig trött i går så jag la mig halv 3, blä.
Stora sonen och jag tog en promenad med dottern till 6 års i morse, det var härligt.

Vi var på kalas, det var dotterns kompis som fyllde 5 år, hon fick en barbie av oss.
 Kalaset var ute, på en 4h gård, det var jätteskönt att sitta ute och dricka kaffe.  Barnen sprang omkring och lekte när vi vuxna satt och pratade.


25 augusti

Bah jag skulle på vvmöte igår, det var inget pga sjukdom. Då gick jag och vännen på bio, vi såg Beck, "Skarpt läge" den var kanonbra.
Sen på kvällen kände jag att jag hade huvudvärk och var torr i munnen, men jag tänkte att jag var törstig efter den lilla kebaben jag åt innan bion.

Jag la mig, med ont i tinningen, lyckades somnade efter ett tag.
Ca 3 i natt vaknade jag och det bultade förfärligt i huvudet och jag mådde illa, jag var uppe på toa och drack en liten smutt vatten, tordes inte dricka mer.
Så vaknade stora sonen och grät, jag gick upp och la mig brevid honom till han somnade.
Sedan gick jag ner till toan igen, jag mådde så illa så jag kräktes och huvudet höll på att sprängas på mig.
Jag nästan grät så ont gjorde det. Jag ringde sambon på mobilen(han jobbade natt) men fick inget svar.
Jag lyckades somna om vid 4.

I morse hade jag huvudvärk och jag ringde dotterns kompis och frågade om de kunde gå till 6 års ihop, så det gjorde de. Jag klarade inte att gå iväg dit med henne inte och ta med småbröderna

Jag har bara försökt ligga på soffan och vila, i den mån jag kunde med bröderna bus hemma.
Jag avskyr migrän, jag hade det jätteofta i tonåren och när jag åt hemska ppillret desolett.

22 augusti

 L började på 6 års igår och jag var med henne dit på morgonen. Det var bara upprop.

Förra natten fick jag sova bra, men i natt vid 3 var jag uppe hos stora sonen som låg och skrek/grät i sin säng. Jag la mig hos honom och somnade där, så vaknade jag efter ett tag och gick och la mig i min säng.

Blä vad trött jag var när klockan ringde kvart i 7.  Dottern var med trött,  när jag följde henne till 6 års.  15 timmars barnen får äta där, det är toppen.  Jag sa till hennes fröken att hon får gå själv idag, får se hur det går. Annars lämnar och hämtar jag henne.

Jag sitter här med huvudvärk, tog 2 alvedon och en kopp kaffe.
Lilla sonen är genomförkyld och sover nu och storebror leker.