22 februari

Jag har haft huvudvärk hela dagen, jag tog en alvedon på förmiddagen, men det hjälpte inte alls. Så fick jag ont i magen och mådde lite illa. Jag tog en till alvedon, suck det hjälpte inte heller.
Jag har tagit hand om alla barnen, de var hemma från dagis idag(det går magsjuka där, hua) så det har varit full rulle, sambon sov till ca 14.

Jag skulle gått och simmat på eftermiddagen som jag bruakr på onsdager, men det orkade jag inte. Jag la mig i sängen med öronproppar och lyckades sova knappt 1 timme.
Så tog jag en ipren när jag klev upp. Bara jag inte blir sjuk, jag känner mig konstig i kroppen, givetvis vaknade jag med snorig näsa och lustig hals imorse.

Natten var pest och pina, jag kunde inte somna, sen vaknade Lukas till både vid 1 och 5, då vid 5 kunde jag inte somna om så jag låg vaken 1 timme, usch vad jobbigt. Jag antar huvudvärken beror på sömnbrist.

Nu har jag tagit en atarax, istället för sömntablett,  jag vill inte ta någon då jag är själv med barnen, sambon sticker och jobbar nu och jag ska gå och lägga mig.

21 februari

Gud vad jag är duktig.  Jag har tagit hand om 3 barn hela dagen ända till efter 15 tiden då sambon vaknade efter att han jobbat natt.  Och tada jag lever än, hihi......

Hur såg dagen ut då?
Jo vid 5 i natt vaknade jag till och tittade, då låg det någon i sambons säng, jag såg inte vem, jag somnade snabbt om.   Sedan vid 8-tiden låg det flera stycken där. Då hade sambon lagt sig och barnen med, det var mysigt att se hela familjen ligga där och så Lukas och jag. Tur vi har en 180 säng.

Dagens första bajsblöja stod Lukas för, det var ingen dålig laddning, hua.  Sedan löpte dagen på, vi åt frukost. Dottern var bättre idag och åt nästan som vanligt, hon såg blek och trött ut, men det är inte så konstigt eftersom hon hade 40 i feber igår.
Barnen lekte köra buss i gästsängen, de körde till bion, de hade varsin biobiljett och så bussbiljett.
Väl framme vid "bion" valde de att se Valiantfilmen, jag letade fram lite ostbågar till dem, då blev de överraskade.
Jag passade på att pusta ut  vid datorn och dricka kaffe. Annars har jag gått mellan barnen idag, puh.

När sambon vaknade så tänkte jag att nej nu tar jag en promenad innan jag ångrar mig. Det blev ingen promenad igår.
Jag var ute och gick långa rundan i ca 20 minuter och så gick förbi affären på hemvägen. Som vanligt kunde jag inte låta bli chokladen som jag smygäter.  Nu ligger det i innerfickan på min jacka och jag går och äter i smyg, jag KAN inte låta bli att köpa choklad om jag är i affären. Idag köpte jag en mörk choklad för att testa och fyyy vad äcklig den var. Nej tacka vet jag marabous mintkrokant och så deras nya digestevichoklad, mums.

När jag kom hem dammsög jag och dottern fick dammsuga sitt rum och sonen körde lite med dammsugaren han med. Han älskar att städa.  Vi hjälptes åt att städa allihop och sambon fixade maten idag.   Innan vi åt duschade jag med båda barnen, jag tror det var första gången jag gjorde det.
    Maten smakade underbart, det var kyckling, klyftpotatis och ljuvlig kycklingsås sambon är bäst på att göra såser.

Jag är superdupertrött nu när klockan är före 23, Lukas ligger på täcket och tittar på mig och så på tvn, han flaxar med benen så han rör sig, han är så gullig.

20 februari


Jaha mycket riktigt, sonen har fläskläpp idag och vi sa att han får vara hemma från dagis så det får läka i fred.

Dottern klagade på ont i magen vid frukosten och hon åt inget vilket inte är likt henne. Då ringde jag dagis och sa att de båda är hemma. Vi vet ju att det går magsjuka och feber på dagis.

Sedan tog jag febern på henne, hon var så varm. 38 hade hon.  Hon la sig i soffan och tittade på barnkanalen, så låg hon där hela dagen och febern bara steg, till slut hade hon nästan 40 och höll på att brinna upp så varm var hon. Inget ville hon dricka, hon fick en glass, men såg knappt glad ut för det(då är hon verkligen sjuk, enligt mig)

Linus har varit pigg och som vanligt, inte klagade han på att det gjorde ont i hans fläskläpp när han åt.

Lillprinsen vaknade till vid 8, men sov vidare när han fick flaska. Efter 10 vaknade han och kom upp och fick mer mat.  En timme var han vaken sedan blev han arg och jag tänkte ge honom mer mat, då somnade han och sov i 4-5 timmar. Jag passade på att ringa barnkliniken när sambon och Linus var och handlade och dottern sov i soffan.

Jag borde gå och sova nu när klockan är 00, men jag sitter här.
Det är tyst och skönt barnen la sig vid 21 och lillprinsen somnade när han fick flaska förut. Nu ska jag gå och lägga mig och snusa på honom, god natt.

19 februari

I dag hade vi en innedag men det var skönt det med.

Fast jag tog mig i kragen och tog en långpromenad på eftermiddagen, även om min hals var lite lustig. Jag var noga och tog halsduk på mig, det var skönt att gå ut och gå, men jag skulle lånat mp3spelaren så jag inte kan tänka. Nu gick jag och tänkte på allt möjligt från barnen till vad vi ska göra i sommar, hur jag mår. Jag kände att jag spände mina axlar så jag försökte träna på att slappna av när jag gick, men det gick inte alls.
Nåja jag fick frisk luft och jag har rört på fläsket.

På kvällen sprang Linus omkring, jag var i köket. Då hörde jag att han flög omkull i sovrummet, det var mörkt där.  Han hade blod i hela munnen så jag tog honom in i badrummet för att se var det blödde ifrån. Usch så han skrek och var ledsen, han hade bitit hål rakt genom läppen nere i munnen. Lilla älsklingen vad synd jag tycker om honom. Det var inte länge sedan han gjorde sig illa och flög omkull på golvet.
Han kommer få fläskläpp i morgon.

16 februari

Nätterna börjar bli ännu jobbigare.   Jag vrider mig och vaknar till jätteofta. Jag känner nu att det börjar bli jobbigt, jag har inte sovit en hel natt på över 2 veckor. Bah.
Jag har inte tagit propavan eller atarax sedan jag var hos läkaren. Det har gått bra. Jag vet inte om han trodde jag skulle bli mindre ilsken av atarx, han sa inget, bara att jag inte skulle ta dem regelbundet.

Nu när jag är trött och sover uselt, så tog jag en atarax till natten igår, för att få sova ok, men jag vaknade till flera gånger ändå och var varm.

För 2 nätter sedan tog jag med en atarax till natten, jag sov bra i 2 timmar till jag märkte att båda stora barnen låg i vår säng med (sambon jobbar natt) då fick jag gå till deras rum med dem, och lägga mig brevid sonen, men han somndae inte och jag var medvetslös av trötthet så jag kröp tillbaka till min säng. Dottern fick lägga sig hos sonen så somnade de sedan. Vilka trötta barn jag hade på morgonen när de skulle till dagis och vilken trött mamma. Hua.

7 februari

Det skrevs på nätet om skillnaden från 2 till 3 barn och hur man tyckte det var.

Jag trodde det skulle bli rätt ok, visst vet jag hur trött man är de första månaderna. Men för mig blev det hemskt. Detta beroende mest på att jag fick fortsatta problem med en hand jag hade ont i under grav, det fortsatte och jag hade svårt att sova nattetid, hade stödskena på.  Så vaknade Lukas massor av gånger och jag ammade honom, de andra barnen blev sjuka de kom in nattetid med, då fick jag inte heller sova.
Till slut kunde jag inte ens vila eller slappna av när jag fick, när sambon tog ut barnen.  Jag kunde inte sova alls.
Efter många sömnlösa nätter så blev jag sjuk och fick en depression, jag blev helt nojig, trött, ville bara dö och slippa allt, jag grät och var arg på barnen.

Jag gick till läkare och fick sömnmedel, depressionstablett och även annan tablett mot oro.
Med det i handen med mig hem så beslutade jag att sluta amma, pga medicinerna, så sov jag 2 nätter i ett annat rum med öronproppar på. Det var precis före jul, jag var helt nere och vi var hemma hela julhelgen.

Jag vet inte hur jag kunde gjort annorlunda eller det hade kunnat undvikas.
Att jag berättar om det här är för att jag vill dela med mig, och tipsa att alltid prioritera sömnen och att verkligen försöka vila. Jag gick in i väggen av tröttheten och hade aldrig klarat det här utan sambon.

Efter ett par veckor kom jag ikapp sömnmässigt, men jag sover alltid med öronproppar för att kunna somna.

Tidsmässigt så har jag kanske börjat landa nu, när Lukas är 3 månader.  Det ÄR mycket att göra hela tiden, det tar aldrig slut med laga mat, fylla tvättmaskin, tömma tvättmaskin, byta bajsblöjor, hålla koll på alla barn.




3 februari

Lukas blir 3 månader idag.  Vår älskade lilla son tänk att han redan är 3 månader, det är ofattbart, jag hinner verkligen inte med för fem öre.
I  morse var jag till vc, jag fick träffa samme läkare som jag träffade förra året när jag hade besvär med handen och han som sjukskrev mig.
Jag sa precis hur jag känner mig och hur jag är. Berättade att jag skriker på barnen, låter aggresiv och arg mot sambon, att varannan mening jag säger är ironisk och att  jag är mer nervös och gapig.
För 1.5 vecka sedan tyckte jag att jag var mer dämpad och nästan lugn.
Jag svettas massor av medicinen, det gjorde jag de första 3 veckorna sedan slutade det. Nu svettas jag igen så jag tom vaknar och vrider mig på nätterna.
Läkaren tyckte jag ska ge det en chans till och fortsätta äta den 3 veckor till, och så ska jag ringa honom och säga hur jag mår.   Han ville jag inte ska ta Atarax regelbundet. Propavanen ska jag bara ta om jag måste få sova ordentligt.

När jag varit där var jag jättehungrig så jag åt på mcdonalds, liksom halva stan. Jag passade på att kolla runt i affärerna, jag köpte ett par byxor på h&m rean till dottern för bara 64 kr.  Jag köpte en dräkt till sonen så han kan klä ut sig, så slipper han klä ut sig till prinsessa med Linneas princessklänning och hennes kjolar.  Jag köpte ett par stora fjärilsvingar till Linnea.  Det ska de få i morgon.

När jag kom hem på em hade de andra varit inne hela dagen, så vi gick ut en sväng. Det började blåsa och var iskallt så det blev ingen lång promenad.  
Dagens middag blev potatisgrattäng med rostbiff. Mums.

Föresten så läste jag om olika depressionen i morse, innan jag skulle till vc. Jag tyckte jag kände igen mig när jag läste om utmattningsdepression. Jag känner igen det om argheten istället för att bli ledsen. Jag vet att jag har stora krav på mig och andra, det erkänner jag.

torsdag 2 februari

Host, host säger Lukas.   Han har varit snorig några dagar och så kom hostan i tisdags. I går sov han nästan hela dagen.
I natt hostade han och han lät hemskt när han andades. Jag låg och lyssnade på honom, han ligger mellan oss i sängen på nätterna.  Han hade 37.4 i morse, det är ingen feber sa  bvcsköterskan jag pratade med i morse. Hon sa att vi ska hålla koll på hans hosta och att han äter bra, och hans allmäntillstånd.
Sambon har ont i halsen, jag hade det i går, idag är jag "bara" förkyld.

Nu vill jag att alla i familjen ska bli friska, jag vill inte att någon ska gå och vara halvförkyld eller snorig.


måndag 30 januari

Varför måste bebisar bli förkylda? det borde vara förbjudet.  Jag tycker hemskt synd om Lukas, det är 3e eller 4e gånger han är förkyld i sitt knappa 3 månadersliv. Han låte och snörvlar, jag ger honom droppar med koksaltlösning, det hjälper för stunden.

De stora barnen är bra nu från sitt hostande, och jag kurerade mig för fullt när de var på dagis idag, puh.  Helgerna när sambon jobbar ÄR tuffa, det går i ett hela tiden och jag är glad om jag får gå på toa ensam eller hinna äta, dricka kaffe och ta en kort paus vid datorn, annars skulle jag dö på fläcken.

Jag kopierar in en enkät från internet, för att jag vill minnas mina svar en annan dag.

1. Hur mår du? Idag, senaste veckan, senaste månaden?
-I dag: Jag mår bläusch, jag är förkyld och har sovit uselt i natt, Linus vaknade vid 00 jag låg hos honom och bröt höften ett tag innan jag la mig i min säng. Lukas vaknade minst 2-3 gånger och jag med.
Men jag fick sovmorgon sambon tog barnen till dagis, det var bra.

Senaste veckan: Jag har märkt att jag är annorlunda den senaste veckan, jag är mer irriterad, stressad, gapig och blir lätt arg. Tom min kompis märkte skillnaden i veckan mot förra veckan, hon sa jag verkade stressad. Jag tycker inte jag blir mer harmonisk av att ta atarax och depressionmedicinen alls. jag ska ringa vc i morgon och be få tid dit.

Sista tiden: Ja jag har väntat på effekt av depressionstabletten jag tar dagligen sedan över 5 veckor. Jag sover pga jag tar en sömntablett på kvällen. Jag skulle vilja lägga mig utan att ta en, men jag törs inte för jag är rädd jag inte kan somna.

2. Vad gör du nuförtiden? Hur går det på jobbet/skolan/med föräldraledigheten?
-Jag är föräldraledig med Lukas. Det är ok, tack vare att sambon jobbar helger istället för nätter i veckorna. Han gör det till vecka 6.

3. Vad längtar du mest till just nu?
-Jag vill bli bra, så jag kan få njuta av barnen och lilla Lukas som snart är 3 månader. Jag har inte begrepp på tiden, jag kan knappt fatta att han är så stor.

4. Har ni planerat något särskilt i sommar?
-O nej vi har inte ens pratat om något. Jag tar en dag i taget.

5. Är du upprörd över något idag?
-Ja lite för att sambon inte verkar pratsugen. Jag har sovit till nästan 10, sen när jag ätit frukost ringde en kompis och vi pratade 1 timme. Sen tänkte jag prata med sambon men han verkar inte intresserad så jag satte mig här istället.

6. Är du glad över något särskilt idag?
- Ja att min kompis ringde mig, jag är så usel på att komma fram till telefon och ringa själv till de jag känner.

7. Vad sparar ni till just nu?
- Inget speciellt, jag sparar varje månad för att ha en liten buffert..

8. Om du kunde få en enda önskan uppfylld just NU, vad skulle det bli då? Det måste vara något som berör dig personligen.
- Jag vill bli bra, vill bli mig själv igen, att kunna glädjas åt mig sambon, våra barn.