14 mars

Igår tänkte jag simma med min vän. På bussen dit somnade jag, men jag gick till simhuset, men medan jag väntade på henne kände jag att nej fan jag orkar inte simma, jag går nu.
Så jag gick och så messade jag henne så hon visste att jag inte kom.
Sedan passade jag på att köpa bullar och kakor till dotternsom  fyller i morgon.(sambon bakar tårtan, tur han kan sånt, för jag kan eller orkar inte)
På bussen hem somnade jag igen och var helt groggy när jag kom hem.
Sambon hade lagat sin urgoda kalopsgryta och potatis och efter maten la jag mig och sov 1 timme, så skönt.

Efter jag peppat mig själv i flera dagar ringde jag vc i morse, de ringde upp senare vid halv 11.
Jag sa som jag känner mig att jag inte kan sova pga jag är varm och svettas och att jag äter depressionsmedicin sedan jul, som inte hjälper ett dugg.

Hon ser att läkaren jag träffade för 4 veckor sedan skrivit att jag skulle ta kontakt för en telefontid.
Först säger hon nästa onsdag, men jag vill inte, vill ha tidigare.
Då säger hon nu på fredagem 17 mars. Då fyller dottern 6 år och vi kommer ha massa folk här, men det skiner jag i, jag får ta samtalet då, han ringer mig.

Jag orkar inte mer nu, jag känner mig helt orkeslös, jag skulle vilja slippa tänka på något alls och bara få var ifred, få lägga mig i sängen och bara vara.
Jag vill inte var med mer, jag kämpar varje dag för att gå ur sängen, jag är pigg en halv timme, sedan kännernjag tröttheten kommer och sitter i hela dagen.
Det spelar ingen roll vad jag gör om jag är hemma eller om jag sticker och simmar eller tar en promenad, jag måste ju få sova ordentligt om nätterna.

Snart orkar jag inte klaga mer, för det är det enda jag gör. Idag är barnen lediga från dagis och jag orkar inte med dem heller, dricker kaffe och försöker lyssna på dem när de pratar med mig. Jag väntar bara på att sambon ska vakna så jag kan lägga mig på sängen och dra täcket över huvudet.

10 mars

Jag fyller år idag, men det har varit blä från början.   Jag klev upp ur sängen rätt sent, halv 9.
Jag vände mig om i sängen imorse, då satt sambon vid datorn, men han sa inte ens grattis fast han såg jag vaknade till.

Barnen satt vid tvn, de hade ätit, jag klev upp, oduschad och asful i håret.
Så var det så skitigt så jag satte på kaffet och dammsög under tiden. Barnen ritade varsin fin teckning åt mig, så gulligt av dem.

Sambon och dottern var iväg igår, efter att jag kom hem från bvcpsykologen, de skulle titta efter något till mig. Hon har pratat om att hon vill göra tårta och ge mig tulpaner.
Sambon struntar i födelsedagar, han bryr sig inte.
De kom hem utan något alls.

Förut blev jag arg på barnen, de håller på och kastar med allt och så träffar de varann. Jag sa att jag vill gå och sova för ni är så jobbiga.
Så blev jag vrålsugen på en chokladkaka, men har inget hemma, då tog jag en påse nutrilett i hopp om att får bort chokladssuget.
Jag vill bara sova, jag är trött och glåmig, orkar inte ens tänka på att duscha.

Min ena kompis och barn kommer på em, efter jobbet. Jag skulle vilja lägga mig i sängen och gå upp när de kommer, kan man göra så?

Så här blev det.    Jag la mig och sov 1 timme, det var skönt. När jag vaknade bakade jag en sockerkaka, vi hade inget hemma. Sen åkte sambon och Linnea iväg.
Min kompis och hennes 2 barn kom hit, jag fick lotter och en krukväxt av dem.
Barnen lekte och hade skoj, så kom sambon och Linnea hem. Jag fick stora jättefina rosa rosor, en ståltermos och en ny våg, en jättefin. Wow det trodde jag aldrig, att jag skulle få presenter. Jag som blev så glad över de fina rosorna.
Tårta hann vi inte göra någon, så det blir tårta i morgon.
Då kommer min kompis och man hit över dagen. Det ser jag fram emot.


8 mars

Jag har lämnat de stora vildgetterna på dagis efter lite bök och stök med kläder. Vi hade bara -7 i morse.

Jösses vad trött jag var, jag sov uselt i natt och jag kände för att ligga i sängen hela dagen(om jag kunde)
Vi var på kalas igår(igen vi var på ett i måndags med) jag är helt slut.

Jag känner att kroppen gör ont, handen och armen somnar, tummen ömmar, minnet sviker, humöret sviker.    Jag vill ju iväg på roligheter, men så känner jag att jag inte orkar med så som jag har gjort förut.  Jo en sak som är bra.  Jag fick tid i går för koll av nervbanorna uppe på fysavdelningen. Jag ska dit 27 mars, det är snart, det blir skönt att få det gjort.


Igår var barnen lediga från dagis, det var full rulle på dem som vanligt, de lekte och så lite bråk osv. När sambon vaknade efter att ha sovit klart efter nattjobbet gick jag och la mig på sängen och sov i nästan 2 timmar.

Idag ska jag simma på em, men jag både vill och inte vill. Jag vill röra på mig och jag gillar att simma, men samtidigt tar det emot. Men jag ska iväg, jag måste passa på när han så gärna tar hand om barnen, han tycker jag ska simma 2 gånger i veckan om jag hinner med.

Skrivet senare Jag var iväg och simmade, jag var borta 15-19 jag simmade 700-800 meter med min vän, så åt jag en mjukglass när hon åt i cafet i simhallen. Sen tog vi det lugnt i duschen(det är alltid livat hemma utanför dörren när jag duschar)
Hon hängde med och handlade och så fick jag skjuts hem. Det känns som att spaa att vara borta så länge, wow.




4 mars

 Lördag och hela veckan har gått, jösses vad fort veckorna går. Lilla Lukas är redan 4 månader. Jag hinner verkligen inte med, han har redan storlek 68 i kläder.

Vi åkte till sambons föräldrar, vi tänkte hälsa på dem idag. Det var ett tag sedan. Vi kom på att vi kan passa på att lämna barnen där ett tag och gå på stan och köpa presenter till alla som fyller år i mars. Mars är en riktig födelsedagsmånad, oj oj.

Sambon är inte den roligaste att gå på stan med, han hatar det, han hatar alla människor, att köa, det är varmt och trångt och bökigt. Vore det inte för mig skulle han alltid sitta hemma när han inte jobbar.
Jag köpte en bratzdocka till dottern, hon leker inte så ofta med sina barbies men nu får hon en nyare och lite tuffare. Men fy så fula de är, de ger barnen helt fel bild av hur man ska se ut, massor av smink, tuffa kläder, högklackade skor osv.
Lukas blev varm och arg så han fick flaska, jag satte mig vid en rulltrappa och gav honom, det funkade bra, men sambon blev nervös(som vanligt).

När vi kom tillbaka till hans föräldrar skulle de äta och vi åt med. Det blev kalops och potatis. Det smakade himmelskt och det bästa av allt, vi slapp laga mat i dag.  Det är alltid trevligt att träffa hans föräldrar, men tyvärr blir det inte ofta och det är alltid jag som får styra med det, säga till att ska vi inte åka dit. De kommer bara hit om vi säger åt dem eller om någon fyller år.

På kvällen bänkade jag och dottern oss i tvsoffan med ostbågar och chips. Melodifestivaldags, jippie.  I kväll var det några låtar som var ok, förra gången var inget vidare. Jag gillade Patrik Isakssons låt och BWOs låt.  Den gillade dottern med.
Hon somnade gott när det var slut och jag såg vidare på CSI Miami, mitt favoritprogram.

3 mars

I dag var barnen lediga från dagis. De höll i gång som vanligt, det är fullt ös medvetslös som gäller verkar det som, hihi.

På eftermiddagen gjorde vi oss iordning i den mån man hinner med 3 barn. Vi åkte och hälsade på sambons syster. Vi har inte varit hos dem sedan de flyttade för över 1 år sedan till hus. Jag har inte ens sett deras andra barn, en flicka. Det är hon som har fyllt år, därför sa jag att nu jäklar ringer du och så åker vi dit.
Vi hittade utan problem, de bor utanför stan, det var som att bo på landet.   Det blev kalas, oj vad hon hade bakat kakor och gjort en tårta.  Barnen lekte och hade skoj, men det tog ett tag innan de tinade upp, de ses ju inte så ofta.

Det är jobbigt att åka iväg, jag var rätt mör sedan hela fredagen.

2 mars

I går tog jag en propavan för att få den sömn min kropp behöver. Jag har sovit uselt de senaste veckorna och det känner jag av i kroppen, jag får ont här och där. Minnet börjer ta stryk med, usch

Jag la mig i gästsängen och somnade före 00 och sov till halv 8.
Sambon hade tagit hand om bebisen inatt, och fixat med barnen till de skulle till dagis.
Jag kände mig ok när jag gick upp, jag drack kaffe och gick med dem till dagis.

Sedan började det, jag kände hur ALL luft gick ur mig, jag la mig till slut i sängen och somnade helt slut.
Sambon fick ta hand om bebisen och sedan hämta hem barnen från dagis, sedan var han tvungen att jobba, han jobbar kväll.

Jag känner mig som en urvriden disktrasa, jag orkar knappt stå upp, jag dricker kaffe och vatten för fullt för att hålla mig flytande.
Jag vill bara att det ska bli kväll så jag får lugn och ro, hua.

Det trista är att sambon inte riktigt förstår mig, när jag berättar om hur jag mår. Jag sa att jag kände av i kroppen igår, att jag har fått ont för jag inte får sova ordentligt.
I dag hann vi inte prata mycket alls, jag gick omkring och kände mig såååå låg och orkeslös, till slut la jag mig i gästsängen, han såg att jag la mig, men frågade inget.
Just nu sover Lukas, Linnea leker ute med en kompis, Linus ser på byggare bob på video.
Maten är redan klar, bara att värma.

Jag tittar på klockan och minuterna till kvällen känns så långsamma, jag vill bara lägga mig ner och ligga där.
Jag skulle vilja ringa sambon på jobbet, men törs inte.



1 mars

Jag sov dåligt i natt, jösses så trött jag var i morse, jag somnade vid 00 och vaknade ett par gånger i natt. I morse kom barnen in när jag gav Lukas flaska före 7, så vi låg och myste ett tag innan frukosten.
Jag var och handlade efter jag lämnat vildgetterna på dagis, det började snöa då och har hållit på hela dagen.

Jag börjar känna mig trött och sliten, mer än vad jag har trott. Det kommer smygande, jag känner jag har fått värk i kroppen, det är av tröttheten, jag vaknar flera gånger varje natt och håller igång hela dagarna.

Jag är helt slut och känner att jag MÅSTE få sova i natt, så jag tänker ta en propavan och öronpropparna på och sova i gästsängen. Annars kommer jag inte orka med allt i morgon.

28 februari

En rätt ok dag har jag haft.
Jag  var och simmade i morse, det var så skönt men jag kände att jag har mindre känsel i vänster armen, den arm som brukar "spöka" för mig.

Jag fyndade på kapp ahl innan jag åt på stan.  Jag tänkte att jag passar på och köper kläder till 2 barn som fyller år nästa vecka.   Bara det att jag tänkte helt fel, jag köpte en tröja till  pojken på 6 år istället för pojken på 2 år. Hur kunde jag ta så fel, det har aldrig hänt mig förut.  De fyller år på samma dag och jag har alltid haft koll på vilka som fyller år och när.    Jag kom på misstaget när jag satt på bussen hem, vad jag fnissade för mig själv, men samtidigt tycker jag det är otäckt.
Ibland kallar jag Linus för Linnea.

Det är alltid i stressiga situationer, jag är mer och mer övertygad om att jag lider av utmattningsdepression.
Jag lät dotterns kompis vara här och leka ett tag på eftermiddagen, det kan vara jobbigt ibland att ha fler barn här, när jag har 3 egna. Sambon jobbar ju kväll denna veckan så det är jag som måste ha hand om allt då. Puh.  Men bara att jag lät henne leka här var bra gjort av mig, att jag orkade se positivt på det. Pluspoäng till mig, hihi.

23 februari

Jag är döslut efter att barnen har varit hemma hela veckan(vi vill slippa magsjukan som går där)
Linnea hade 40 grader i feber i måndags men annars har det varit fullt ös här hemma.
Lukas är lite hostig och har täppt näsa varje morgon, men annars är han glad och pigg.

Nu ska jag lägga mig, sömntabletten gör verkan. Jag hoppas jag kommer sova ok, för jag vaknade vid 5 och hade svårt att somna om.