23 dec

Barnen är pigga och stojiga och friska helt och hållet.(hoppas jag)
Jag har haft ont i magen hela dagen, känner äckelsmak i munnen och har ingen matlust alls. Tack o lov har jag inte huvudvärk mer.
Lillplutten är glad och pigg, men bajsar äckelblöjor.

Gran skaffades igår, och idag har barnen klätt den och det gjorde de bra. Den är så fin.
Jag hoppas vi alla är friska nu och att vi kan åka ner till min syster på annandagjul som vi planerat. Det är ju om 3 dagar, vi borde inte smitta någon då.  Annars vill jag inte åka om vi riskerar smitta dem.

I morgon kommer tomten.

21 dec

Mellansonen  kräktes flera gånger i går, så hade han feber, låg på soffan hela dagen, somnade och sov flera timmar.
Natten var lugn iallafall, alla sov.
I morse kräktes han en gång och har feber nu, han äter inget och är trött.

Dottern har inte kräks sedan igår,  jag har dunderhuvudvärk, och sambon likaså. Vi är trötta och orkar inget.
Vi hoppas på att vi piggnat till, till i morgon. Vi vill ju skaffa gran.
 

 

20 dec

Alla har magsjuka här hos oss, utom sambon (än så länge ja).   Barnen har sprungit till toan och kräkts om vartannat i natt, stackare.   Själv blev jag sjuk igår kväll, det kom snabbt, jag försökte sova men har jordens huvudvärk.

Minstingen fick magsjuka redan i måndags, men han äter inget än.

skrivet senare  
Sambon började kräks med förut och är helt däckad.
Nu ska jag sova, jag har hemsk huvudvärk.

11 dec

Jag överlevde helgen, jag tog tåget ner till min syster i lördagsmorse. Jag sov på tåget, så skönt det var, jag  slappade och tänkte lugna tankar.

Jag visste inte vad jag skulle göra i ca 1 timme innan jag skulle möta min syrra, så då ringde jag min halvsyster. Hon var hemma och jag gick och hälsade på henne. Hon har efter efter en mycket strulig höst med mamma och sin pappa och jobbigheter flyttat hemifrån(hon är 21 år men begåvningshandikappad)
Hon verkar trivas bra, det var kul att träffa henne även om det blev en kortis.

Sedan var jag och min andra syrra på gympa/dansuppvisning i sporthallen, hennes dotter var med. Det var skoj att se.
När vi kom hem till dem bakade syrran och jag saffransbullar, 100 st blev det.  Tacos blev det på kvällen, åh vad hungrig jag var.

På söndagen åkte vi ut och hämtade mamma så åkte vi iväg till lägenheten. Där såg vi mammas fd åka iväg med bilen, då passade vi på att gå in i lägenheten och packa ner mammas saker.  Mammas moster och man kom med ett släp vi bokat, så vi lastade den+bilarna fulla.  Jag var helt svettig av att bära 3 trappor upp och ner, hua.

När vi åkte med första lasset visste vi att han var på väg hem, så vi träffade aldrig honom.
Hos min mormor åt vi smörgås, drack kaffe. jag var ashungrig.

Sedan hann jag inte hjälp till mer, utan de släppte av mig vid tåget och jag åkte hem, jag kom hem hem på kvällen.

Det var min helg, jag har lite ont i armarna och händerna idag, men det går säkert över.
Jag har inte ringt vc, utan det ska jag göra imorgon.

8 december

Jag  ringde till psyk i onsdagskväll, när sambon och stora barnen var iväg. Hon jag pratade med var trevlig, hon hörde hur jag lät och att jag var uppskruvad och stressad.
Hon tyckte jag ska ringa vc i första hand eftersom de skrivit ut medicinerna, får jag inte det gehör jag vill, ska jag ringa dem igen och då få träffa deras läkare.
Och nej jag har inte ringt vc än, har inte hunnit med eller orkat " ta tag i det".

Jag måste åka neråt i helgen, jag ska hjälpa till att flytta mammas saker från lägenheten eftersom hon lämnat sin fd sambo. Jag åker utan barn, så jag får se det som egentid samtidigt.

6 december

Jag måste ösa ur mig lite innan jag spricker.      Jag kan planera att jag ska köpa choklad när jag ska till affären och bara köpa bröd och mjölk. Chokladen gömmer jag i jackfickan, och så fort sambon går till jobbet 22.30 då äter jag choklad. Jag ljuger inte om jag säger att jag vissa veckor har ätit upp 2-4 st 200 grammare ENSAM.
Jag kan gå och småäta choklad här hemma, har en gömma bland mina underkläder. Jag är inte klok.

Mitt vikttänkande ligger på plats 10 av en skala 1-10.

Jag mår inte bra, jag borde få ändring på mediciener och få prata med någon. Jag kan bara inte lyfta luren och ta tag i det, jag har tänkt tanken flera veckor. Det måste passa in, jag vill kunna prata ifred.

Mitt kontrollbehov är katastrof, speciellt den veckan sambon jobbar kväll. Jag kan tänka på att preparera barnens tandborstar 1 timme innan de ska borsta tänderna. Jag har noll tålamod, skrek på sonen i duschen härom kvällen, omoget och dumt. Jag sa till sambon att han borde duscha dem ,jag pallar inte.
Ljudkänsligheten är hemsk, jag sover med en öronpropp, så går jag med den i till em för att stänga ute ljuden.
Jag är trött och somnar i soffan på fm, även om nattsömnen varit ok.    Jag har börjat ta atarax(mot oro) mer nu, för jag känner mig uppe i varv.


Så har jag mycket att tänka på, vi vet inte ens hur vi ska fira jul, jag måste hjälpa till med mammas möbler och saker som ska ur lägenheten.    Jag skulle bara vilja sova och slippa allt.

Kanske ska jag iväg och simma imorgon med en vän. Nu sitter jag och kollar tågbiljetter, jag måste troligtvis åka iväg i helgen och hjälpa mamma, suck men skönt att få det gjort. Bara det att jag måste åka själv utan barn, de är bara i vägen om vi ska flytta och bära saker.


3 dec

Jag känner mig som en berg-o-dalbana varje dag.

Jag blir så vansinnigt trött så fort jag har gjort något. Som igår då jag var på stan med de stora barnen igår, vi tog bussen och var till Br och kollade på leksaker. Barnen gillade hur fint det var med den stora granen på torget och allt det julfina.
Sedan direkt efter det åkte jag ensam hem till en vän på plastparty och var där ett par timmar, det var hur trevligt som helst.  Jag kom hem på kvällen, skönt att vara iväg ett par timmar på egen hand.

Idag har jag varit trött men annars ok. Jag lyckades baka pepparkakor med barnen utan att brusa upp.

Jag vet så väl att jag borde ringa psyk och prata med dem, jag känner mer och mer att jag borde få en diagnos så jag vet vad det är med mig. Jag känner mig mer och mer tveksam till allt möjligt, jag både vill umgås med folk och samtidigt bävar jag för det. Många gånger vill jag inte prata om telefonen ringer och det är till mig, då får han säga att jag duschar eller nåt.

28 nov

I dag är en dålig dag, jag har ont i ögonen och huvudvärken börjar komma. Sambon stack till kvällsjobbet och jag är ensam med alla barn.  Gah jippie hurra


Jag går och fegar än med att ta kontakt med psyk. Jag vet inte varför, men innerst inne vet jag att jag borde. Har så många tankar inom mig och mår dåligt, ofta tycker jag att "jag är ju bra och som vanligt folk" och 5 minuter senare vill jag bara slippa allt vuxet ansvar och ta alla beslut vad gäller barn, matlagning, tvätthögar och nattningar.
Jag är så jättekänslig mot ljud, jag får som panik och kan skrika rakt ut när  det är som värst.
Många mornar om vi är hemma, tar jag inte ens ur öronproppen förrän på em.   Är det normalt?

26 nov

Jag har fått ont i den högra handen idag, usch vad det ömmar och värker.

Jag väntar ju för fullt på optid för vänsterhanden(karpaltunnelsyndrom) och har inte tänkt på att jag skulle känna av högern. Fy vad jobbigt, jag ska ringa vc i veckan, tänker ligga i för att få optid på den med. Jag vill INTE ha ett hel***e med den andra handen, när jag haft så hemskt med vänstern och jag är även vänsterhänt.

Läkaren jag träffade sa att det kan ta tid, då den op är populär (?!) Det kan ta flera månader.

Det KAN bero på att jag bar flera tunga kassar igår när vi storhandlade. Hoppas det så det bara är tillfälligt.

11 nov

Jag fixade barnvakt i torsdags, barnens farfar och farmor
Så de kom hit ikväll och sambon och jag var på bio. Vi såg den nya Wallanderfilmen. "Hemligheten" Den är helt klart sevärd, spännande.

Det var härligt att göra något på tu man hand bara vi två.
Förut idag var vi  alla till Ikea, ica Maxi och mcdonalds.